Palvelut

Sivua päivitetään…

Palvelumme ovat asiakkaalle aina henkilökohtaisesti räätälöityjä. Eri hoitomutotoja yhdistellään tarpeen mukaan. Hoitoon voi kuulua hieronnan lisäksi esimerkiksi kuivakuppausta, laserhoitoa, kineesioteippausta tai akupunktiota. Hierontaan sisältyvät oheishoidot sisältyvät aina samaan palveluun, eikä niistä tarvitse itse päättää etukäteen.


hoitotila_vihrea

Hieronta kivunhoitona

Hieronnan keinoin voidaan hoitaa useita kiputiloja. Kivunhoidossa erityisesti toimivia menetelmiä ovat hermoratahieronta ja trigger-pistekäsittely tavanomaisten hierontaotteiden ohella.

Kivunhoidolla voidaan hoitaa esimerkiksi
 • päänsärkyä ja migreeniä
 • niskasärkyyn liittyvää huimausta
 • sormien ja varpaiden kylmettymistä ja puutumisongelmia
 • alaselän väsyneisyyttä / puutumista, alaselän hermokipuilua ja iskiasvaivoja
 • nivelsärkyä
 • kuukautiskipuja.

laserTerapia-laser

Terapia-laser on matalatehoinen fysikaalisiin hoitoihin tarkoitettu hoitolaite, jota voidaan käyttää hieronnan apuvälineenä. Laser on erityisen tärkeässä asemassa juuri kivuhoidossa.

Laserin käyttö nopeuttaa ja syventää hieronnan vaikutusta. Se vähentää lihasjännitystä sekä hierontaotteen aiheuttamaa kivun tunnetta. Lihasjännityksen vähenemisen lisäksi laserin käyttö ei tunnu käsiteltävällä alueella juuri miltään: se on ikään kuin neulaton akupunktio. Siksi laser mahdollistaa hoidon myös kipuherkillä ihmisillä ja jo ensimmäisellä hoitokerralla saadaan aikaan selkeitä tuloksia.

Laser-hoidolla voidaan hoitaa lisäksi
 • leikkausarpia ja muuta arpikudosta
 • lihasrepeämiä.

Lisää terapia-laserista voit lukea esim. täältä: http://medivendo.fi/i_pdfs/Hoitava_laser.pdf


Tunnekehoa hoitava hieronta

Tunnekeholla tarkoitetaan kehon yhteyttä tunteisiin. Kehoon kertyy elämän aikana erilaisia tunnelukkoja, jotka ovat yleensä tavallisten lihasjäykkyyksien tapaisia tai outoja, kipeitä tai tunnottomia pisteitä. Tunnelukko sisältää padottuja tunteita, joita ihminen ei syystä tai toisesta ole sallinut itselleen. Niitä voi syntyä traumaperäisesti tai niitä voidaan oppia esimerkiksi omilta vanhemmilta jo lapsena. Tunnelukot ohjaavat ihmisen ajattelua ja kehollista toimintaa alitajuisesti ja siksi ne salaa ohjaavat ihmisen koko elämää. Lukko voi pitää sisällään pelkoa, ahdistusta, surua tai vihaa. Tunnelukkoja voi olla eri puolella kehoa. Useimmin kuitenkin lantion ja rintakehän alueella.

Hoidettaessa tunnelukkoja hieroja pyrkii aistimaan ihmisen tunnetilaa, hengitystä, sydämensykettä. Hieronnassa käydään läpi kehon kipeitä alueita hyväksyvästi koskettaen. Tavoitteena on löytää hengityksen kanssa läsnäoloa kehon tunnelukkoihin ja nostaa kätkettyjä tunteita takaisin pinnalle. Tunteen noustua haemme hyväksyntää tunteelle ja mahdollisesti myös tunteen syille.

Kun padottuja tunteita on käsitelty, on niistä helpompi luopua. Luopumisen jälkeen keho on vapaampi ja kevyempi. Ajatus ja mieli kirkastuvat ja on mahdollisuus löytää jotakin aivan uutta tai nähdä vanhat asiat uudella tavalla. Hoidon kesto on noin 2 tuntia.


kuppausKuivakuppaus

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta on erittäin rentouttava, puhdistava ja miellyttävän tuntuinen hoitomuoto. Silikonisia imukuppeja liu’utetaan öljytyllä iholla tai pidetään paikoillaan ärsyttäen akupunktio- tai triggerpistettä. Kupin muodostama alipaine pehmytkudoksissa saa aineenvaihdunnan vilkastumaan ja kuona-aineet poistumaan. Kuivakuppauksessa ei tehdä haavoja, vaan se on veretöntä ja kivutonta. Imukuppihieronta on erittäin tehokasta, ja jo 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Kuivakuppaus on erityisen hyvä hoitomuoto niska-hartiaseudun jännitystiloihin.

Hoidon vaikutuksia
 • rentouttaa lihasjännityksiä
 • aktivoi aineenvaihdunnan, verenkierron ja lymfanestekierron
 • poistaa kuonaa ja nesteitä
 • lievittää kiputiloja (päänsärky, iskias, jäätynyt olkapää yms.)
 • helpottaa reuman oireita
 • laskee verenpainetta
 • poistaa turvotuksia
 • helpottaa astmaan, yskään, vilustumisoireisiin.

Hoito saattaa aiheuttaa mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne eivät ole haitallisia ja paranevat noin viikossa. Imukuppihieronta voidaan yhdistää osaksi hierontaa Kyyninkadun toimipisteessämme.


Reikihoito

Mitä Reiki on?

Reiki on parantava voima tai energia, joka ylläpitää elämää. Sana Reiki on japania ja tulee tavuista Rei ja Ki. Rei tarkoittaa universaalia tietoisuutta tai korkeampaa tietoa. Ki tarkoittaa elämän energiaa, joka ilmenee kaikessa elävässä. Reiki-perinteissä tämä energia on ajateltu ei-fyysisenä energiana. Uusimmat kvanttifysiikan tutkimukset ovat myös osoittaneet, että universumissa kaikki hiukkaset ovat yhteydessä toisiinsa eräänlaisen kentän kautta (Higgs Field). Tämä mahdollistaa meille monia asioita, joita on aiemmin pidetty lähinnä uskomusten varaisina, kuten energialla parantaminen ja rukouksen voima. Reiki on rakkauden energiaa, jota reikihoitaja välittää käsiensä kautta. Tämä energia on ehtymätön, eikä sen antaminen siten kuluta hoitajaa.

Mitä Reikillä voi hoitaa?

Kehomme tuottaa toimiessaan stressiä, joka on rakkauden energian vastakohta. Stressi on välttämätöntä kehomme toimimiselle. Liiallinen stressi kuitenkin aiheuttaa meille kipuja ja sairauksia, jollemme osaa tasapainottaa sitä rakkauden energialla. Tästä syystä Reikillä voi hoitaa mitä tahansa kehon ongelmaa tai sairautta. Reikille ei ole hoidollisia rajoitteita. Sitä voidaan antaa myös kuolemansairaille. Reikin hoitava energia voi tällaisessa tapauksessa helpottaa kuoleman pelkoa ja rauhoittaa. Reiki on erinomainen erilaisten kiputilojen hoidossa.

Hoidon kulku

Reikihoito tapahtuu rauhallisessa ympäristössä hiljaisen musiikin soidessa taustalla. Hoidettava voi joko istua tai maata hoitopöydällä. Reikihoitaja kuljettaa käsiään kehon yläpuolella tai kevyesti koskettaen aloittaen päälaelta. Hoitaja käy läpi kaikki chakrat (energia keskukset). Hoidettava rentoutuu ja on energian vastaanottajana. Hoidettava tuntee joko kuumia tai kylmiä virtauksia riippuen siitä, mikä hänen energiatasapainonsa on. Kiputilat katoavat pikkuhiljaa. Hoidon aikana kipu voi myös hetkittäin voimistua, kun energia pyrkii tasapainottumaan. Energiaa välittyy se määrä, mikä on tarpeen ja se löytää tiensä sinne missä sitä tarvitaan juuri sillä hetkellä.

Hoidon jälkeen

Reikihoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä. Tunnetila on usein syvästi rentoutunut ja saattaa väsyttää. Hoidon jälkeen kehossa voi olla monenlaisia reaktioita. Toiset kokevat olevansa huippu energisiä, toiset uneliaita. Keho voi tuntua kylmältä ja kuumalta samaan aikaan. Veden juonti edistää vaikutusten asettumista ja huuhtelee samalla vanhaa kuonaista energiaa pois.

Hoitokriisi

Jos Reikihoitoon hakeutuvalla on hyvin paljon asioita kasautuneena kehoonsa, saattaa Reikihoidon jälkeen stressin poistuminen laukaista ”hoitokriisin”(healing crisis). Tämä johtuu siitä, että keho on liian tottunut stressiin. Stressi on painanut kehossa olevat sairaudet kytemistilaan ja stressin poistuttua keho aloittaa parantamisen. Tämä paraneminen koetaan usein sairautena. Tällöin keho ottaa itselleen aikaa parantaa sairaus, jota ei stressaavassa elämänvaiheessa ole ehditty, pystytty, haluttu tai osattu kohdata. Hoidettavasta saattaa tuntua, että Reiki teki hänet sairaaksi. Tämä ei kuitenkaan ole asian laita. Reiki ei tee ihmistä sairaaksi, se korkeintaan tekee hänet tietoiseksi sairaudestaan, mitä hänellä jo on. Tällaisen hoitokriisin kokiessaan voi olla hankala ja pelottava lähteä hoidattamaan itseään Reikillä uudestaan. Tämä on kuitenkin enemmän kuin toivottavaa. Kehon reagoiminen hoitoon tällä tavalla kertoo usein lisähoidon tarpeesta.

Reiki ja hieronta

Reikiä välittyy myös hieronnassa, sillä reiki-vihkimyksen saanut hoitaja välittää tätä energiaa jatkuvasti käsiensä kautta. Täten hieronnastakin tulee paljon syvävaikutteisempi hoito, jolla on vaikutuksia myös energiakehoon. Tukkeumien aukeaminen energiakehossa vapauttaa energiaa ja saa täten myös fyysisen kehon toimimaan oikeammin ja vapaammin. On siis mahdotonta sanoa, kumman, fyysisen- vai energisenkehon, hoitoa kannattaa suosia. Tämä siksi, että fyysiset ja energeettiset ongelmat ovat läsnä kehoissamme samaan aikaan ja ne myös paranevat yhtäaikaisesti. Hieronnan yhteydessä välittyvää reikiä ei tarvitse miettiä.


Perinteinen suomalainen kuppaus

Verikuppaus on yksi maailman vanhimpia hoitomuotoja. Se rentouttaa ja puhdistaa kehoa niin henkisesti kuin fyysisesti. Kivut helpottavat, mieli virkistyy ja olo kevenee. Nykyään kuppaus määritellään ns. ärsytyshoidoksi, jolla pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa ja lisäämään elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä. Käytännössä kuppaus poistaa kehon kuonaista pintaverta sekä kudosnesteitä laskimoverenkierrosta.

Kuppauksen vaikutukset huomaa heti hoidon jälkeen, mutta muutoksia ja kehon puhdistumista tapahtuu hiljalleen vielä haavojen paranemisen ajan, eli noin viikon verran.

Kuppaus poistaa niin sanotun ”pahan veren” lisäksi myös kehoon kertynyttä aineetonta henkistä kuormaa. Kuppaus symboloi henkistä irtipäästöä asioista, jotka eivät enää omassa elämässä palvele. Kuppauksen sanotaan aloittavan aina uuden aikakauden ihmisolennon elämässä, joten se sopii hyvin erilaisiin ”siirtymäriittehin” (esim. avioliittoon astuminen, työpaikan vaihdos, parisuhteen päättyminen, henkisen kehityksen vaiheet tms.)

Erityisen suositeltavaa kuppaus on seuraavissa asioissa
 • parantamaan yleiskuntoa ja terveyden ylläpitoon
 • lihasperäiset kivut ja säryt
 • fibromyalgia
 • reuma
 • raajojen verenkierto- ja nestekiertohäiriöt
 • migreeni, päänsärky
 • astma
 • ihottuma, akne, psoriasis + muut iho-ongelmat
 • korkea verenpaine
 • korkea hemoglobiini
 • eturauhasvaivat
 • vaihdevuosivaivat
 • erilaisissa elämän muutos- ja siirtymätiloissa.

Ennen kuppausta asiakas rentoutuu ja löylyttelee saunassa. Sen jälkeen hän asettuu pesutiloissa olevalle hoitopöydälle vatsalleen. Iho pestään desinfioivalla saippualla samalla lihaksia hieroen. Kuppaussarvet asetetaan paikoilleen selkään, käsiin ja jalkoihin, jonka jälkeen tehdään pintanaarmut jokaisen sarven alle kuppauskirvestä käyttäen. Toimenpide tuntuu, mutta on kivutonta. Sarvet alkavat täyttyä verellä ja kupattava saa nauttia rentouttavasta tunteesta. Sarvia tyhjennellään kunnes haavat lakkaavat vuotamasta. Tämän jälkeen iho pestään hyvin. Virkistynyt kupattava saa nousta juomaan raikasta vettä ja aloittaa uuden ihanan aikakautensa. Hoidon kesto saunotteluineen n. 1-1,5h

Kuppausta ei suositella henkilöille, joilla on anemia, verenvuototauti, k-vitamiinin puutostila, verenohennuslääkkeet käytössä (lääkärin ohjauksessa voi kupata, jos lääkinnässä on mahdollista pitää taukoa), syöpä, sydäntauti joka estää saunomisen, yleinen heikkous tai raskaana olemisen aikana.

Kuppaus voidaan tehdä haluamassasi paikassa esim. omassa kodissasi. Tiloista tulisi löytyä sauna sekä pesuhuone, jossa on sopivasti tilaa hoitopöydälleni (200x70cm). Tuon hygieeniset välineet sekä kaiken muun tarvittavan mukanani ja siivoan tilat ennen ja jälkeen kuppauksen, joten voit itse vain nauttia kuppauksen rentouttavasta vaikutuksesta. Kuppaus voi olla vain sinulle tai voit varata ajan ystäväsi kanssa, jolloin hoidot tehdään peräkkäin. Kysy myös kuppausta pienille ryhmille (3-5hlöä).