Palvelut

Palvelumme ovat asiakkaalle aina henkilökohtaisesti räätälöityjä. Eri hoitomutotoja yhdistellään tarpeen mukaan. Hoitoon voi kuulua hieronnan lisäksi esimerkiksi kuivakuppausta, laserhoitoa, kineesioteippausta tai akupunktiota. Hierontaan sisältyvät oheishoidot sisältyvät aina samaan palveluun, eikä niistä tarvitse itse päättää etukäteen.


hoitotila_vihrea

Hieronta kivunhoitona

Hieronnan keinoin voidaan hoitaa useita kiputiloja. Kivunhoidossa erityisesti toimivia menetelmiä ovat hermoratahieronta ja trigger-pistekäsittely tavanomaisten hierontaotteiden ohella.

Kivunhoidolla voidaan hoitaa esimerkiksi
 • päänsärkyä ja migreeniä
 • niskasärkyyn liittyvää huimausta
 • sormien ja varpaiden kylmettymistä ja puutumisongelmia
 • alaselän väsyneisyyttä / puutumista, alaselän hermokipuilua ja iskiasvaivoja
 • nivelsärkyä
 • kuukautiskipuja.

laserTerapia-laser

Terapia-laser on matalatehoinen fysikaalisiin hoitoihin tarkoitettu hoitolaite, jota voidaan käyttää hieronnan apuvälineenä. Laser on erityisen tärkeässä asemassa juuri kivuhoidossa.

Laserin käyttö nopeuttaa ja syventää hieronnan vaikutusta. Se vähentää lihasjännitystä sekä hierontaotteen aiheuttamaa kivun tunnetta. Lihasjännityksen vähenemisen lisäksi laserin käyttö ei tunnu käsiteltävällä alueella juuri miltään: se on ikään kuin neulaton akupunktio. Siksi laser mahdollistaa hoidon myös kipuherkillä ihmisillä ja jo ensimmäisellä hoitokerralla saadaan aikaan selkeitä tuloksia.

Laser-hoidolla voidaan hoitaa lisäksi
 • leikkausarpia ja muuta arpikudosta
 • lihasrepeämiä.

Lisää terapia-laserista voit lukea esim. täältä: http://medivendo.fi/i_pdfs/Hoitava_laser.pdf


Tunnekehoa hoitava hieronta

Tunnekeholla tarkoitetaan kehon yhteyttä tunteisiin. Kehoon kertyy elämän aikana erilaisia tunnelukkoja, jotka ovat yleensä tavallisten lihasjäykkyyksien tapaisia tai outoja, kipeitä tai tunnottomia pisteitä. Tunnelukko sisältää padottuja tunteita, joita ihminen ei syystä tai toisesta ole sallinut itselleen. Niitä voi syntyä traumaperäisesti tai niitä voidaan oppia esimerkiksi omilta vanhemmilta jo lapsena. Tunnelukot ohjaavat ihmisen ajattelua ja kehollista toimintaa alitajuisesti ja siksi ne salaa ohjaavat ihmisen koko elämää. Lukko voi pitää sisällään pelkoa, ahdistusta, surua tai vihaa. Tunnelukkoja voi olla eri puolella kehoa. Useimmin kuitenkin lantion ja rintakehän alueella.

Hoidettaessa tunnelukkoja hieroja pyrkii aistimaan ihmisen tunnetilaa, hengitystä, sydämensykettä. Hieronnassa käydään läpi kehon kipeitä alueita hyväksyvästi koskettaen. Tavoitteena on löytää hengityksen kanssa läsnäoloa kehon tunnelukkoihin ja nostaa kätkettyjä tunteita takaisin pinnalle. Tunteen noustua haemme hyväksyntää tunteelle ja mahdollisesti myös tunteen syille.

Kun padottuja tunteita on käsitelty, on niistä helpompi luopua. Luopumisen jälkeen keho on vapaampi ja kevyempi. Ajatus ja mieli kirkastuvat ja on mahdollisuus löytää jotakin aivan uutta tai nähdä vanhat asiat uudella tavalla. Hoidon kesto on noin 2 tuntia. Tunnekehon hoito ei ole varattavissa ajanvaraussivun kautta. Asiasta voi kysyä hieronnan yhteydessä tai aikaa voi tiedustella puhelimitse.


kuppausKuivakuppaus

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta on erittäin rentouttava, puhdistava ja miellyttävän tuntuinen hoitomuoto. Silikonisia imukuppeja liu’utetaan öljytyllä iholla tai pidetään paikoillaan ärsyttäen akupunktio- tai triggerpistettä. Kupin muodostama alipaine pehmytkudoksissa saa aineenvaihdunnan vilkastumaan ja kuona-aineet poistumaan. Kuivakuppauksessa ei tehdä haavoja, vaan se on veretöntä ja kivutonta. Imukuppihieronta on erittäin tehokasta, ja jo 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Kuivakuppaus on erityisen hyvä hoitomuoto niska-hartiaseudun jännitystiloihin.

Hoidon vaikutuksia
 • rentouttaa lihasjännityksiä
 • aktivoi aineenvaihdunnan, verenkierron ja lymfanestekierron
 • poistaa kuonaa ja nesteitä
 • lievittää kiputiloja (päänsärky, iskias, jäätynyt olkapää yms.)
 • helpottaa reuman oireita
 • laskee verenpainetta
 • poistaa turvotuksia
 • helpottaa astmaan, yskään, vilustumisoireisiin.

Hoito saattaa aiheuttaa mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne eivät ole haitallisia ja paranevat noin viikossa. Imukuppihieronta voidaan yhdistää osaksi hierontaa Kyyninkadun toimipisteessämme.


Vyöhyketerapia ja vauvahieronta

Lisää tietoa löydät Hyvinvointipalvelu h.a.n.n.a.n sivuilta osoitteesta

www.hyvinvointipalveluhanna.com


Perinteinen suomalainen kuppaus

Verikuppaus on yksi maailman vanhimpia hoitomuotoja. Se rentouttaa ja puhdistaa kehoa niin henkisesti kuin fyysisesti. Kivut helpottavat, mieli virkistyy ja olo kevenee. Nykyään kuppaus määritellään ns. ärsytyshoidoksi, jolla pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa ja lisäämään elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä. Käytännössä kuppaus poistaa kehon kuonaista pintaverta sekä kudosnesteitä laskimoverenkierrosta.

Kuppauksen vaikutukset huomaa heti hoidon jälkeen, mutta muutoksia ja kehon puhdistumista tapahtuu hiljalleen vielä haavojen paranemisen ajan, eli noin viikon verran.

Kuppaus poistaa niin sanotun ”pahan veren” lisäksi myös kehoon kertynyttä aineetonta henkistä kuormaa. Kuppaus symboloi henkistä irtipäästöä asioista, jotka eivät enää omassa elämässä palvele. Kuppauksen sanotaan aloittavan aina uuden aikakauden ihmisolennon elämässä, joten se sopii hyvin erilaisiin ”siirtymäriittehin” (esim. avioliittoon astuminen, työpaikan vaihdos, parisuhteen päättyminen, henkisen kehityksen vaiheet tms.)

Erityisen suositeltavaa kuppaus on seuraavissa asioissa
 • parantamaan yleiskuntoa ja terveyden ylläpitoon
 • lihasperäiset kivut ja säryt
 • fibromyalgia
 • reuma
 • raajojen verenkierto- ja nestekiertohäiriöt
 • migreeni, päänsärky
 • astma
 • ihottuma, akne, psoriasis + muut iho-ongelmat
 • korkea verenpaine
 • korkea hemoglobiini
 • eturauhasvaivat
 • vaihdevuosivaivat
 • erilaisissa elämän muutos- ja siirtymätiloissa.

Ennen kuppausta asiakas rentoutuu ja löylyttelee saunassa. Sen jälkeen hän asettuu pesutiloissa olevalle hoitopöydälle vatsalleen. Iho pestään desinfioivalla saippualla samalla lihaksia hieroen. Kuppaussarvet asetetaan paikoilleen selkään, käsiin ja jalkoihin, jonka jälkeen tehdään pintanaarmut jokaisen sarven alle kuppauskirvestä käyttäen. Toimenpide tuntuu, mutta on kivutonta. Sarvet alkavat täyttyä verellä ja kupattava saa nauttia rentouttavasta tunteesta. Sarvia tyhjennellään kunnes haavat lakkaavat vuotamasta. Tämän jälkeen iho pestään hyvin. Virkistynyt kupattava saa nousta juomaan raikasta vettä ja aloittaa uuden ihanan aikakautensa. Hoidon kesto saunotteluineen n. 1-1,5h

Kuppausta ei suositella henkilöille, joilla on anemia, verenvuototauti, k-vitamiinin puutostila, verenohennuslääkkeet käytössä (lääkärin ohjauksessa voi kupata, jos lääkinnässä on mahdollista pitää taukoa), syöpä, sydäntauti joka estää saunomisen, yleinen heikkous tai raskaana olemisen aikana.

Kuppaus voidaan tehdä haluamassasi paikassa esim. omassa kodissasi. Tiloista tulisi löytyä sauna sekä pesuhuone, jossa on sopivasti tilaa hoitopöydälleni (200x70cm). Tuon hygieeniset välineet sekä kaiken muun tarvittavan mukanani ja siivoan tilat ennen ja jälkeen kuppauksen, joten voit itse vain nauttia kuppauksen rentouttavasta vaikutuksesta. Kuppaus voi olla vain sinulle tai voit varata ajan ystäväsi kanssa, jolloin hoidot tehdään peräkkäin. Kysy myös kuppausta pienille ryhmille (3-5hlöä).